Uitgangspunten/richtlijnen voor ‘Vrije Rijders’

We zijn dankbaar dat we jaarlijks gebruik mogen maken van de diensten van de zogenaamde ‘Vrije Rijders’. Een vrije rijder is een chauffeur die met een zelf georganiseerde truck voor eigen rekening en risico naar een van onze depots in Hongarije of Roemenië rijdt.

Om misverstanden en oponthoud te voorkomen met vrije rijders hanteren we de onderstaande afspraken en richtlijnen.

 1. Financiële bijstand of anderzijds dient van te voren te zijn afgesproken en schriftelijk overeengekomen met het bestuur.
 2. De goederen zijn eigendom van Stichting Kinderen in Nood en gaan uitsluitend naar een door de stichting aangewezen locatie.
 3. Stichting Kinderen in Nood verstrekt een uniek laadnummer. Het laadnummer wordt daags voor vertrek verstrekt.
 4. Een laadlijst van de goederen is verplicht zowel in het Nederlands als in het Engels. Hierop dienen het aantal colli met goederensoort vermeld te worden.
 5. Voorbeeld; 4 dozen met toilettasjes met inhoud - verdere inhoudelijke specificatie is niet nodig.
 6. Laadlijst dient minimaal 24 uur van tevoren aangeleverd te worden bij Loes van Barneveld of Dirk van der Grift (transport en logistiek).
 7. Van te voren is duidelijk of het gaat om bijladen of een volle vracht en om hoeveel kuub het gaat.
 8. Geef op de laadlijst het kenteken van de truck/auto en van de trailer/aanhanger door alsmede de naam van de chauffeur , woonplaats en mobiele nummer en e-mailadres.
 9. Goederen kunnen in kleine colli of op pallet geladen worden (vooraf laten weten).
 10. De definitieve laadlijst dient z.s.m. per e-mail te worden nagestuurd naar de contactpersonen van onze buitenlandse depots (dus niet pas gereed vlak voor het wegrijden).
 11. Op de binnenkant van de ramen van de truck dienen afbeeldingen te staan van Humanitarian Aid zodat je bij de grensovergang makkelijk door kan rijden (hier te downloaden).
 12. Onderweg kan tekort aan brandstof bij de pompen ontstaan dus tank op tijd.
 13. De stichting gaat er vanuit dat chauffeurs voldoende verzekerd zijn en bij pech terug kunnen vallen op een pechdienst.
 14. Waar de goederen exact afgeleverd zullen worden weten wij een paar dagen van tevoren. Het aanbod komt n.l. niet alleen bij Kinderen in Nood vandaan en het kan zijn dat bepaalde magazijnen vol zijn. Doorgaans wordt gelost in Rupea/Roemenië of Debrecen/Hongarije.
 15. Daags van tevoren opent de stichting een app groep met het unieke laadnummer. Hierin staan contactpersonen en de naam van de ontvangende partij. Graag communiceren in het Engels en deze groep alleen gebruiken voor relevante vragen want we hebben veel app groepen openstaan.
 16. Zorg voor voedsel en water onderweg en denk vooraf na waar jullie willen stoppen, eten en eventueel willen overnachten.
 17. Oriënteer van tevoren over tol en eventuele vignetten indien je een bepaald land doorkruist.
 18. Raadpleeg internet om na te gaan of Toll Free mogelijk is voor de route die gereden wordt, soms wordt voor Humanitarian Aid een ontheffing verleend.
 19. Zorg ervoor dat je rijbewijs voldoet voor het vervoer waarop je rijdt en dat het paspoort minimaal 6 maanden geldig is.
 20. Als je tips voor andere chauffeurs hebt dan nemen wij deze graag over op deze site.
 21. Indien er geld ingezameld wordt om het transport te bekostigen dan mag dit nimmer uit naam van Stichting Kinderen in Nood. Wel mag benoemd worden dat er hulpgoederen getransporteerd worden voor Stichting Kinderen in Nood.

Mogelijkheid om te overnachten in Hongarije.

De Nederlander Evert Brons heeft niet ver van Tiszaszentimre een appartementencomplex dat geschikt is om te overnachten.
Klik hier voor alle informatie en contactmogelijkheid.

Home Over ons Vrije rijders