CONTACTEN BUITENLAND

Gusztáv Fodor
Gusztáv woont en werkt vanuit Hongarije voor de Hervormde kerk. Hij heeft Theologie gestudeerd in Boedapest. Zijn moeder was Oekraïense en hij werkte jarenlang ook in Oekraïne, spreekt de taal en heeft een uitgebreid netwerk.  Hij is programmacoördinator  van sociale ontwikkelingsprogramma's in Oekraïne, Transcarpathia.

 

Rudolf Balazhinec
Rudolf is sinds 2022 een belangrijk contactpersoon voor Gusztáv Fodor en de Stichting in Oekraïne. Hij verzorgt de transporten vanuit Hongarije naar plaatsen in Oekraïne. Sinds het uitbreken van de oorlog distribueert hij ook voedselpakketten voor de Stichting.

 

Julia Kovacs
Julia Kovacs (42) is een Roemeense kleuterschoolonderwijzeres uit Roemenië.
Zij is onze belangrijkste contactpersoon in Rupea, Roemenië. Julia is getrouwd met Zoltan Kovacs (45) en ze hebben samen twee kinderen Botond (18) en Nora (11). Julia werkt al 24 jaar in het onderwijs en heeft in die jaren talloze kinderen op zien groeien in armoede en ouders die  worstelden om hun kinderen een volwaardige opvoeding te geven. Het is altijd Julia's droom geweest om deze kinderen te helpen, omdat ze samen met haar broer ook opgroeide in een een-ouder gezin en daardoor ook beseft wat armoede is. 
Julia en haar man helpen kinderen en volwassenen die in armoede leven zoveel mogelijk en daarom is het partnerschap met Kinderen in Nood ook zo belangrijk voor hen. Samen met haar familie helpen Julia en haar man Zoltan arme families in hun regio. De impact van de hulp is volgens Julia enorm en ze proberen de families die de hulp het beste kunnen gebruiken zo veel mogelijk te helpen. Julia is de broer en opvolgster van Zoltan Szilágyi, die wij zeer erkentelijk zijn voor zijn grote inzet de afgelopen jaren.

Home Over ons Contacten buitenland