VEELGESTELDE VRAGEN

Waar kan ik mijn spullen inleveren?

Ons inzameladres is De Peppels 47, 1402 KT Bussum.

Er staat een container voor de ingang waar u uw kleine spullen in kunt doen. Deze wordt regelmatig door ons geleegd. Voor onze openingstijden klik hier.

Klik hier voor een routebeschrijving.

Waar besteden jullie het gedoneerde geld aan?

Het meeste geld gaat naar de financiering van transport- en brandstof kosten. De transportkosten voor het zenden van een truck naar Oost-Europa variëert van € 3.500 tot € 4000, afhankelijk van de bestemming.

Verder kopen we voedsel in op locatie en financieren we hulpgoederen waar we niet over beschikken en helpen we instellingen met kleinschalige projecten.

Daarnaast hebben we operationele kosten, zoals de huur en nutskosten van de opslaglocatie en administratiekosten die jaarlijks betaald moeten worden.

Waar hebben jullie het meeste aan: geld of goederen?

Vanwege stijgende transport- en operationele kosten, hebben we het meest aan financiële donaties. Dat waarborgt de continuïteit van onze hulp. Onze goederenstroom is vrij constant, de grootste uitdaging is de opslag en het laden van de goederen.

Hoe kan ik doneren?

U kunt een eenmalige of periodieke donatie overmaken op NL 49 RABO 0383 774241 of NL 73 INGB 0006 217861. Klik hier voor meer informatie of om direct te doneren.

Welke goederen zamelen jullie in?
Waar brengen jullie de goederen heen?

Wij brengen de goederen naar kinderen en gezinnen die in een noodsituatie verkeren in Oost-Europa. Daarnaast ondersteunen we weeshuizen, instellingen voor gehandicapte kinderen en ziekenhuizen. We geven prioriteit aan Oekraïense vluchtelingen in Roemenië en Hongarije en gezinnen en kinderen in nood in Oekraïne. Via onze partner in Hongarije worden de goederen door vrijwilligers in Oekraïne verspreid.

Hoe weten jullie zeker dat de goederen en het geld bij de juiste mensen terecht komen en goed wordt besteed?

Wij werken al jaren intensief samen met dezelfde partijen in Roemenië en Hongarije. Er is bijna dagelijks contact en we bezoeken jaarlijks projecten en locaties. We hebben strikte afspraken over (financiële) verantwoording en wij zijn ANBI gecertificeerd. Dat betekent dat we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn en jaarlijks aan de wettelijke eisen voldoen.

Onze vertegenwoordiger in Hongarije komt oorspronkelijk uit Oekraïne, spreekt de taal en heeft een uitgebreid netwerk in Oekraïne. Hij bezoekt voor ons de projecten en locaties in Oekraïne, waar de hulpgoederen terechtkomen.

Bieden jullie ook hulp aan andere landen dan die in Oost-Europa?

In 2023 hebben we samen met onze partners in Oost-Europa vastgesteld dat de urgentie en nood in Oekraïne het hoogst is. Daar ligt onze focus en daar hebben we onze handen aan vol. Daarnaast weten we vanwege ons betrouwbare netwerk zeker dat de hulp(goederen) bij de juiste mensen terecht komen.

Hebben jullie ook betaalde krachten in dienst?

Nee, wij werken uitsluitend met vrijwilligers in binnen- en buitenland. Dat maakt ons een zeer efficiënte organisatie, waar het geld zoveel mogelijk terecht komt bij hen die dit het meest nodig hebben.  

Hoe word ik vrijwilliger?

Voor informatie en aanmelding bel 06-429117292 of 06-42915809.

Je kunt je ook aanmelden via een mail naar info@kindereninnood.nl.

Copyright foto: thanx to Alexas_Fotos (Pixabay)

Home Contact Veelgestelde vragen