GESCHIEDENIS

De Stichting Kinderen in Nood is in 1990 in Bussum opgericht door Joop en Annie Heerschop en een aantal gedreven vrijwilligers. De aanleiding was de Roemeense revolutie die in 1989 het einde betekende van dictator Nicolae Ceaușescu. Na de regimewisseling bereikten beelden van vreselijke situaties in Roemeense wees- en kindertehuizen de rest van de wereld. Ceaușescu had abortus en voorbehoedsmiddelen verboden en veel gezinnen waren te arm om al hun kinderen op te voeden en te verzorgen. Veel van deze kinderen kwamen uiteindelijk in staatsweeshuizen terecht, waar ze onder erbarmelijke omstandigheden opgroeiden. Toen dit na de omwenteling via westerse media bekend werd, kwamen hulp en adoptie massaal op gang. Deze feiten zijn de basis geweest de Stichting Kinderen in Nood op te richten. In oktober 1990 vond het eerste transport met hulpgoederen plaats naar een weeshuis in Roemenië.

De afgelopen dertig jaar zijn er talloze transporten naar Roemenië, Hongarije, Servië en Oekraïne georganiseerd. In 2023 vierden wij op 23 juni het vertrek van ons 300ste transport.

Daarnaast zijn er de afgelopen 32 jaar investeringen gedaan in kleinschalige medische voorzieningen op het platteland en geïnvesteerd in (sanitaire) voorzieningen in kindertehuizen en instellingen voor geestelijke en lichamelijke gehandicapten in Roemenië, Hongarije en Oekraïne.

Sinds de invasie van Poetin in Oekraïne op 24 februari 2022 heeft onze hulp zich vooral gericht hulp aan kinderen en gezinnen in Oekraïne en Oekraïense vluchtelingen in Roemenië en Hongarije.

Home Over ons Geschiedenis