Hulpprojecten

Onze lokale hulpprojecten bieden warmte, eten, educatie en toekomst

Naast het inzamelen van hulpgoederen voert de stichting ook grotere, lokale hulpprojecten uit. Zo’n project is meestal direct verbonden aan een school of een tehuis. Met uw hulp kunnen wij structurele hulp bieden die toekomstbestendig is!

Van een tehuis een thúis maken

Regelmatig kunnen we mooie hulpprojecten uitvoeren. Dan helpen we om van vervallen tehuizen een echt thuis te maken. Bijvoorbeeld door de aanleg van veilige basisfaciliteiten als schoon drinkwater, elektriciteit, sanitair en een hygiënische keuken. We voorzien de slaapzalen van bedden en meubilair. En we maken met de plaatselijke overheid harde afspraken dat zo’n gerenoveerd gebouw ook in de toekomst voor de opvang van kinderen bestemd blijft!

Bouwkundige producten zijn héél welkom!

Het is altijd weer een uitdaging om een tehuis veilig en goed ingericht te krijgen. Voor het bouwkundige deel zijn we aangewezen op gelden van sponsoren en van donaties. Gelukkig zijn er vaak bedrijven die ons helpen met bijvoorbeeld goederen die uit productie lopen, zoals bepaalde kleuren verf, een aflopende lijn in sanitair, etc.

Meubilair krijgt een dankbaar tweede leven

Van ziekenhuizen ontvangen we gelukkig regelmatig bedden, matrassen, looprekken, rolstoelen of nachtkastjes. Die worden door de vrijwilligers van de stichting opgehaald, gereinigd, gerepareerd en naar de plaats van bestemming gebracht. Zo zien we dan in de loop der jaren een project groeien.

We helpen met opleidingen

Is de basis voor elkaar? Dan kunnen vaak nog een stap verder gaan. Bijvoorbeeld met het toevoegen van een opleidingselement in de vorm van een naaiatelier of een timmerwerkplaats. Daarmee krijgen kinderen een kans op educatie en werk. En dus op een toekomst!

Kunt u ons helpen met (bouw)materialen en middelen die we in onze projecten goed kunnen gebruiken? Levert u ze alstublieft in bij ons inzamelpunt aan De Peppels 47 in Bussum. Of belt u met:
06 - 42 91 72 92 of 06 - 42 91 58 09

Medische Hulppost op het platteland van Roemenië die dankzij donaties van de Stichting Kinderen in Nood tot stand kwam.

Home Acties, Projecten, Transporten Hulpprojecten