Update over de nieuwe bus voor Zoltan na ongeluk

7 april 2021

Op 18 maart om 18.00 heeft Zoltan zijn bus in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Han ter Heegde overhandigde hem de sleutels van zijn eigen bus die de stichting aan hem heeft geschonken.

De bus is ook gevuld met vele spullen voor een afgebrand huis in Roemenië.

Gooi TV was aanwezig voor een kort verslag en een interview met Zoltan. Bekijk hier het item dat Gooi TV had gemaakt van de overhandiging van de bus aan Zoltan.

Ook BussumsNieuws wijdde een mooi artikel aan deze feestelijke gelegenheid. Klik hier voor het artikel.

Tot onze grote schrik kregen wij een paar dagen later een verontrustend bericht.

Zoltan zelf reed deze bus boordevol met hulpgoederen weer terug van Bussum naar Roemenië (2200 km). Maar op slechts 200 km van zijn woonplaats Rupea overkwam hem een ernstig ongeluk, waarbij we achteraf kunnen zeggen, dat Zoltan er gelukkig goed afgekomen is. Hij heeft de dagen erna op medisch advies rust moeten houden, maar het lijkt erop, dat het weer helemaal goed met hem komt. Daar zijn we natuurlijk heel blij om! Met de Mercedes-transportbus liep het minder goed af. Deze is total-loss.

We gaan opnieuw proberen om voor Zoltan een bus te kopen, waarmee hij de hulpgoederen uit Nederland in Roemenië kan distribueren. Dit gaan we nu doen middels een crowdfund-actie. Klik hier om direct te doneren.

We hopen spoedig het benodigde bedrag bijeen te hebben!

Home Nieuws Update over de nieuwe bus voor Zoltan na ongeluk