MEGA Transport september 2022

29 augustus 2022

Zeven volle trucks, bestuurd door 14 vrijwillige chauffeurs, vertrokken op woensdagavond 14 september onder grote belangstelling uit Eemnes, op weg naar Hongarije en Roemenië. Met onze contactpersonen spraken we af dat zij met hun mensen de Oekraïense vluchtelingenkampen, ziekenhuizen, scholen, verzorgingstehuizen etc. gaan bevoorraden.

De meegestuurde goederen kwamen vanuit alle hoeken van Nederland: vele geschonken, maar soms ook aangekocht uit verkregen donaties.

De trucks zijn in juni, juli, augustus en september door vrijwilligers geladen, 'logeerden' tot aan de vertrekdatum op het terrein van de firma Huyg in Almere.

Vier trucks hadden als bestemming Roemenië en drie gingen naar Hongarije.

De trucks naar Gusztáv in Hongarije kwamen vrijwel zonder oponthoud aan.

Dat was anders met de trucks die hun goederen wilden afleveren bij Zoltan in Roemenië. Slechts één truck mocht het land in en bij de andere drie constateerden de douaniers kleine onregelmatigheden waardoor hen de toegang tot Roemenië geweigerd werd.

Onze beide vertegenwoordigers, Eric de Jong, de Reformed Church Aid, de burgemeester van Rupea, de consul van de ambassade en diverse andere hoogwaardigheidsbekleders hebben alles in het werk gesteld om de wagens tóch de grens te laten passeren. En na uren onderhandeling en een enorme omweg (de zes chauffeurs moesten via een andere grenspost) passeerden ook deze drie trucks de grens en kwamen ze vrijdagavond 16 september in het pikkedonker bij Zoltan in Rupea aan. Opluchting bij eenieder!!

In de weken erna werden foto's en berichtjes ontvangen van superblije mensen!

Klik hier voor het persbericht over het indrukwekkende vertrek vanuit Eemnes.

Home Nieuws MEGA Transport september 2022