Historisch record: 15 vrachtwagens in 2021!

11 december 2021

Historisch record! Nog nooit zette Stichting Kinderen in Nood 15 vrachtwagensin één jaar in!

Afgelopen zaterdag 11 december vestigde Stichting Kinderen in Nood een absoluut record in haar 31-jarig bestaan.
Het veertiende én vijftiende transport van 100 kub in 2021 gingen die dag op weg naar Hongarije en Roemenië.

Normaal gesproken is het streven van de stichting om 10 trucks per jaar te vullen met allerhande hulpgoederen, die een nieuw leven krijgen in Oost-Europa. In verband met de grote vraag in deze coronatijd in de landen aldaar, maar ook dankzij de Covid-19 waardoor de stichting een enorm aanbod aan goederen vanuit 't Gooi en andere regio te verwerken kreeg, konden in 2021 deze 15 transporten verwezenlijkt worden. De vrijwilligers van de stichting hebben hier hun steentje aan bijgedragen door de goederen te sorteren, schoon te maken, in te pakken etc. Ondanks het feit dat men het betreurt dat dergelijke transporten nu en ook in de komende jaren nog nodig zijn, stemt het nieuwe record het bestuur en alle vrijwillige medewerkers die de stichting draaiende houden, trots en blij.

Een ploeg vrijwilligers laadde op 11 december in de ochtenduren het transport voor Hongarije. 's Middags werd de truck van firma Optimus geladen voor Roemenië. In verband met de corona was deze laadploeg kleiner dan normaal en werden de maatregelen in acht genomen.

Beide transporten zullen komende week bij de contactpersonen aankomen. Gusztáv Fodor en Zoltán Szilágyi zullen met hun team van vrijwilligers nog dit jaar zorgen dat de allerarmsten in hun land met de verkregen goederen een mooie Kerst zullen beleven.
Met de beide transporten gingen o.a. veel kleding, speelgoed, schoolartikelen, witgoed, kleine meubels, coronabeschermende artikelen etc. mee.
In beide vrachten stuurt de stichting deze maand ook zadenpakketten mee. Hiermee kunnen de bewoners komend jaar hun eigen groenten voor hun gezin zaaien en opkweken.

Home Nieuws Historisch record: 15 vrachtwagens in 2021!