Hilde Eleveld en Dirk van der Grift op bezoek bij Gusztáv Fodor

11 november 2023

Namens het bestuur van de Stichting Kinderen In Nood bezochten Dirk van der Grift en Hilde Eleveld in november Gusztáv Fodor  in Hongarije. Ze bezochten een instelling voor gehandicapten, een bejaardentehuis en een ziekenhuis en maakten kennis met sleutelpersonen en hulpverleners in het sociale, regionale netwerk van Gusztáv. Instellingen op het platteland van Hongarije beschikken alleen over de noodzakelijke basisvoorzieningen. Onze ondersteuning is van belang. Het is fijn om te zien dat onze goederen en kleding terechtkomen bij instellingen die het nodig hebben.

Dirk en Hilde maakten tijdens hun bezoek aan Hongarije ook kennis met Rudolph Balazhinec, onze belangrijkste partner in Oekraïne. De ontmoeting vond plaats in een restaurant bij de grens van Hongarije en Oekraïne en maakte grote indruk.
Rudolph, een 35-jarige ondernemer en voormalig voetbalcoach, riskeert dagelijks samen met andere Oekraïense vrijwilligers zijn leven, maar zal nooit opgeven.

Zijn organisatie helpt Oekraïense weeskinderen, slachtoffers en vluchtelingen.  Stichting Kinderen In Nood is een belangrijke donor. We leveren hulpgoederen, voedsel en water. De top-5 van benodigde goederen zijn de volgende:

  1. AUTOBANDEN MAAT 15C EN 16C. Alle hulpgoederen worden met (bedrijfs)auto's in heel Oekraïne verspreid. De wegen zijn slecht en kapot geschoten, de afstanden gigantisch, dus slijtage van autobanden gaat in hoog tempo. Zonder transport, geen hulp.
  2. HYGIËNISCHE PRODUCTEN. Luiers, babyvoeding, maandverband, tampons, zeep, shampoo, tandpasta.
  3. VOEDSEL. Houdbaar en droog.
  4. WATER. Drinkwater.
  5. SCHOENEN. Sneakers, bergschoenen.

Help ons Rudolph te ondersteunen. Doneer.

Namens het bestuur van Kinderen in Nood, willen we Gusztáv en zijn vrouw Aniko hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het lekkere eten.

Home Nieuws Hilde Eleveld en Dirk van der Grift op bezoek bij Gusztáv Fodor