€ 172.000 aan donaties ontvangen sinds februari

13 juni 2022

Stichting Kinderen in Nood draagt bij aan de primaire ondersteuning van kansarme kinderen en gezinnen die in een noodsituatie verkeren. Hierbij ligt de focus op Oost-Europa. Er werken alleen vrijwilligers bij de stichting. Alle donaties gaan rechtstreeks naar hen die dit het hardst nodig hebben.

Persbericht Kinderen in Nood 2 -6-2022

De Stichting Kinderen in Nood uit Bussum heeft afgelopen vijf maanden € 172.000 aan financiële donaties binnengekregen. € 141.000 is hiervan inmiddels voor Oekraïne besteed aan de volgende producten:

  • Aanschaf bestelbussen voor vervoer van hulpgoederen naar Oekraïne en organisatie van transporten: € 64.300
  • Voedsel en voedingsproducten: € 64.500
  • Toiletpapier en hygiënische producten: € 3.700
  • Zadenenveloppes: € 8.500

Wij zijn dankbaar voor de financiële donaties die dit mogelijk maakten. Sinds de inval van Poetin op 24 februari hebben wij dankzij de inzet van veel vrijwilligers 30 transporten naar Oost Europa georganiseerd met hulpgoederen voor Oekraïne. Daarnaast doneerden sponsors, donateurs, bedrijven, stichtingen, verenigingen en scholen een enorme hoeveelheid aan goederen, kleding, levensmiddelen en toiletartikelen die ook meegingen op transport naar Hongarije en Roemenië. Vandaar uit worden de levensmiddelen en goederen naar vluchtelingen locaties gebracht en naar opslag locaties in Oekraïne.

De afgelopen maanden waren intensief voor het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting, maar we zijn blij dat we hulp konden bieden aan Oekraïense kinderen en gezinnen. Helaas blijft de nood hoog. Inmiddels raken de voorraden in Oekraïne op en ontstaan er voedseltekorten in vluchtelingenkampen en in de steden. De aanvoer van levensmiddelen stokt waardoor de winkels in Oekraïne zich niet opnieuw kunnen bevoorraden. (Financiële) hulp en voedingsmiddelen blijven van groot belang. Daarom doen we een blijvend beroep op iedereen, om de Oekraïense bevolking en onze partners in Roemenië en Hongarije blijvend te ondersteunen. Elke euro en bijdrage hoe klein ook is welkom. Op dit moment concentreert de Stichting zich samen met onze partners in Nederland, Hongarije en Roemenië op voedsel acties voor Oekraïne. We verzamelen onder meer groente, vis, vlees in blik, rijst en pasta, meel, boekweit, olie en water voor geplande (voedsel) transporten in juni en september. In december 2022 bereiden we weer een grote zadenactie voor waardoor mensen in staat zijn zelf hun voedsel kunnen verbouwen en oogsten. Elke financiële donatie - hoe gering ook – om deze acties mogelijk te maken zijn welkom.

Home Nieuws € 172.000 aan donaties ontvangen sinds februari