Overslaan en naar de inhoud gaan
ukraine-1648484_1280

UPDATE 6 maart: SKIN helpt Alya Nekhayenko uit Naarden

UPDATE 6 maart:

Alya haar zus is met haar kleindochter afgelopen weekend uit Kiev vertrokken. Zij zijn met de trein naar de Poolse grens gereisd en van daaruit naar Warschau en door naar Duitsland, waar ze zijn opgehaald door Alya haar man.
Alya en Kinderen in Nood zijn Zoltan en Judit heel erg dankbaar voor hun inzet bij de repatriëring. Ze blijven ondersteuning bieden en hulpgoederen verzenden. Zaterdag 5 maart is er vanuit de opslag van Kinderen in Nood aan de Peppels in Bussum een groot transport vertrokken naar het kindertehuis van Zoltan en Judit in Rupea in Roemenie.
Kinderen in Nood en Alya Nekhayenko danken de donateurs en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Kinderen in Nood kan uw financiële steun goed gebruiken. Op deze manier kunnen wij de komende periode transporten met hulpgoederen organiseren.

----------------------------------------------------------------------

Kinderen in Nood heeft zaterdag 26 februari een bijdrage geleverd aan de repatriëring van familie en vrienden van Alya Nekhayenko uit Naarden. Alya is van oorsprong Oekraïens en speelde in haar jonge jaren hockey op hoog niveau in het team van de Sovjet Unie. Na de val van de Sovjet Unie woonde ze jaren op de Antillen en in de VS. Inmiddels woont ze met haar Nederlandse partner en zoon in Naarden Vesting waar ze trainingen geeft in Essentrics (www.superstretch.nl).

Alya heeft vanuit Nederland een taxi geregeld voor haar nicht, een vriendin van haar nicht en de 10 jarige zoon van de vriendin. Zij zijn vanuit Odessa via Moldavië in Roemenië de grens overgestoken. Eenmaal in Roemenië werden ze zaterdagavond na een tocht van 14 uur opgepikt door Zoltan Szilagyi, onze contactpersoon uit Roemenië. Samen met zijn vrouw Judit stond Zoltan via een groepsapp in nauw contact met Eric de Jong (Kinderen in Nood) en Alya. De Oekraïense vrouwen en jongen van tien verblijven een paar dagen in het instituut van Zoltan in Rupea, waarna ze via Boekarest naar Nederland zullen vliegen. Helaas is het vanwege de onveilige situatie niet gelukt om Alya haar zus en kleinkind uit Kiev te halen. Zij zitten vast in een schuilkelder. Alya en Kinderen in Nood is Zoltan en Judit heel erg dankbaar voor zijn inzet bij deze repatriëring. 

Onze sponsoren