Skip to main content

Archief

Hier plaatsen wij iedere maand een terugblik op een voormalig project. Voor de historie van 30 jaar hulp verwijzen we graag naar ons Jubileumboek van september 2020 en de laatste Nieuwsbrieven.

Râmnicu Sărat

Stichting Kinderen in Nood voerde in de jaren 90 een prachtig project uit bij CITO, een instelling voor jongeren met een beperking in Râmnicu Sărat, Roemenië. Na het moderniseren van de instelling hebben we mogelijkheden gecreëerd om jongeren op te leiden tot timmerman of naaister. Momenteel wordt hier meubilair gemaakt dat vervolgens verkocht wordt aan hotels en aan overheidsinstellingen. De meisjes maken bedlinnen dat weer verkocht wordt aan hotels. Een groot aantal kinderen heeft na hun opleiding een baan gevonden bij plaatselijke bedrijven!

Om te zorgen voor voldoende voedsel hebben we op diverse projecten varkens, koeien en kippen gekocht. Kinderen leren op een educatieve wijze te zorgen voor deze dieren. Bij CITO hebben we zelfs, na overleg met de overheid, 30 hectare bouwland in bruikleen gekregen om zo ook kinderen op te leiden voor het boerenbedrijf. Sponsoren en acties hebben ervoor gezorgd dat we ook een tractor, een zaaimachine en een ploeg hebben kunnen kopen. Hiermee is eigenlijk de keten rond. Zo zorgen we als stichting voor warmte, eten, educatie en toekomst.

Onze sponsoren